Csiccsencs be fagyitól! – Leteszteltük a boros icepopokat

Bor
Boros icepop a Divino és az Anjuna közreműködésében

“Boros icepop? Négyet kérek!”

A borral ( vagy épp pálinkával) készült fagyik nem új találmányok, de valamiért eddig nem terjedtek el.  A valamiért sok mindent jelent egyszerre: azt, hogy fagyizni az ember inkább családdal jár és hülyén jön ki, ha nem ad egy nyalást a gyereknek. Vagy azt, hogy az alkohol és a fagyasztás nem annyira jó barátok. Vagy azt, hogy a bort ennyire eltekerni egy másik irányba, lehet, hogy sajnálják a borászok és a borgeek fogyasztók.

Szerencsére az Anjuna jégkrémek készítői és a DiVino-beli ötletgazdák nem gondolkoztak ennyit, mint mi, csak létrehozták az igazi nyári jégkrémeket(bocs, icepopot) azoknak, akik a borra és a fagyira is kattannak. Méghozzá boros szájjal.

Az alkoholos fagyi ugyan kapudrog (egy-egy pálcikában legalább fél deci bor van), de túl finom ahhoz, hogy elítéljük. Ahogy egy barátunk az alkoholtartalma láttán fogalmazta:

tök jó mentség arra, hogy nem is vagyok alkoholista! Csak cukorfüggő.

Én is bevallok mindent, de mondd már, hogy milyen?!

Sajnos túl jó. Na jó, nem mind a négy, de mind a négyet szeretni fogják valamiért.
A mi kóstolási sorrendünk a következő volt:
Miklóscsabi Királyleányka – narancsos fehérbor-jégkrém: izgalmas, felnőttes, epres és zöldfűszeres ízek. A zsezsgést érzed benne, a bort csak akkor, ha odafigyelsz rá, de ha keresed benne, akkor vigyorogni fogsz. Egyáltalán nem édes, viszont egész fagyasztott eperszeletekre bukkansz benne. Nekünk ez ízlett a legjobban!
Homola 100% Balaton – sárgabarackos fehérbor-jégkrém: tökéletes sárgabarack-fagyi. A sárgabarack minden ízét érzed benne – a bort seholsem. A becsapós-fajtára játszik, ez a “legfagyibb” a négy közül.
Dúzsi Tamás Rozé – epres “rozéfröccs” jégkrém: ez üt a legjobban. Igazából ez  az élmény, amire mindenki, de tényleg mindenki vágyik, amikor 32 C fölött kér egy pohár rozét. Vigyázz, majdnem egy deci rozét vágsz be vele, elég gyorsan! A készítői szerint ezzel szenvedtek a legtöbbet, mire meg tudták alkotni, de megérte – ha megkóstolod, nem lesznek kétségeid, hogy rozéból van.
Bolyki Egri Bikavér – erdei gyümölcsös bikavér jégkrém: a nagyágyú. Első randira nem ajánlott, mert a málna magjai beleakadnak a fogadba és mire elvonulva kipiszkálod, azt hiszik, hogy valami bajod van. Komoly tételnek számít a sorban – amit vigyorogva írunk le, mert hogy lehetne egy bikavér-fagyi komoly? A feketecsoki-borítás miatt (akinek módjában áll), az kérjen hozzá egy pohár Bolyki Bikát!

A premieren így osztottuk ki az érmeket: 1. királyleányka, 2. bikavér, 3. rozé, 4. 100% Balaton, de nincs sok értelme érmeket osztogatni köztük, hiszen mindig az az icepop lesz a kedvenc, amelyik éppen szembe jön.

9.2
koncepció 10
eredetiség 8
kivitelezés 9.5
hatás 9.4
A bűn maga

Veszélyes egy cucc: amikor olyan meleg van, hogy sem enni, sem alkoholt inni nincs kedved, be fog ugrani, mint tökéletes megoldás. Szerencsére annyit nem lehet belőle megenni, hogy komolyabb bajod essen, de ha ebédszünetben ugrasz ki érte, boldog lesz a délután.

  • nem túl édes
  • magas minőség
  • menő
  • nehéz választani
  • kapudrog
  • vadászni kell rá

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!