Kíváncsiak vagyunk, meddig tart a gasztrojegy a balatoni strandokon

Tesztüzemben működik a gasztrojegy néhány balatoni strandon

Bár már egy hete publikus, csak ma hasított végig a hír az online médián, hogy néhány balatoni strandon bevezetik a gasztrojegyet. Ez annyit jelent, hogy aki csak enni szeretne valamelyik büfénél, annak nem kell megváltania az egész napos belépőt, hanem a 700-750 Ft-os napijegy helyett 200 Ft-ért bemehet 2 órára. A jegy árát persze letétbe helyezi, de a kilépésnél a büfészámla ellenében az összeget vissza is kapja.

Tegye fel a kezét, aki ezzel ne élne vissza! 

Gondold végig: hány órát szoktál kibírni egy strandon? Mi maximum hármat. Két órába bőven belefér, hogy bemész, megcsobbansz, eszel valami finomat, pihegsz, aztán újra megcsobbansz. Aztán a blokkal kisétálsz, mint aki jól végezte dolgát – hiszen azt is tetted. Az Index cikke szerint a Kalóz büfé például 10%-os kedvezményt is ad, így még a 200 Ft-os gasztrojegyes belépőt is megúsztad.

El sem tudjuk képzelni, hogy mi lesz ebből (vagyis pont hogy vannak sejtéseink), úgyhogy inkább felhívtuk Bezerics Danit, a balatoni gasztroforradalom arcát. Ő közvetlenül nem érintett az ügyben, hiszen olyan helyen nem üzemeltet éttermet, ahová strandbelépőt kéne váltani, így még hitelesebb, hogy mennyire üdvözli a fejlesztést:

Én nagyon remélem, hogy ez kitart egészen a szezon végéig. Ezt nem trükközési lehetőségnek, hanem egy kétórás kedvezményes belépőnek kell felfogni: ezzel nem csak azok a büfések nyernek, akiknek a kedvéért a vendégek kívülről is bejönnek, hanem a strandok is, mert ezek a vendégek egyébként egyáltalán nem váltanának jegyet.

A gasztrojeggyel tehát úgy tűnik, mindenki nyerni fog: a vendégek – ezt nem kell magyaráznunk. A büfések: aki olyan jó helyet visz, ami miatt rossz időben is lemennek az emberek a strandra, csak eddig nem jutottak be – jogos, hogy egy család nem fizet ki kb. 3000 Ft-ot csak azért, hogy pénzért ebédelhessen. A strandüzemeltetők: a kétórás kedvezményes jeggyel a röpke strandolásra vágyók is bemennek, nemcsak azok, akik fél-egész napra terveznek.

Szóval károgás helyett inkább drukkolunk, hogy az üzemeltetőknek beváljon a számítása és a balatoni gasztrojegy a tesztüzem után élesben is működjön a nyáron!
A gasztrojegyet egyelőre a badacsonytomaji és a fövenyesi strandon keressétek, a résztvevők száma hamarosan bővülni fog.

A kép forrása a tesztüzem egyik helyszíne, a badacsonytomaji Kalóz Strandbisztró Facebook-oldala.

 

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!