Akik véletlenül nagykést fogtak Áder Jánosra

A Gastro-Hack csapatának harmada. Fotó: Pintér Árpád

A Gastro-Hack csapata inkább főzős utazó cirkusznak definiálja magát, mint profi catering-stábnak. Az alapcsapat minden tagja korábban is befutott gasztroarcnak számított, de a baráti kört annyira összefújta a szél, hogy idén nyártól már nevet és viszonylag hivatalos kereteket is találtak a közös produkciónak.

Czinege Tamás (Czinege úr), Németh Richárd (WineFlow) és Pintér Árpád (Pixeltaster) közös örömfőzései egy jó ideig a “Fogalmunk sincs, mi legyen a neve, de …” címmel futott, de erről ők is hamar belátták, hogy tényleg vállalhatatlan. A csapathoz általában csatlakozik néhány állandó vendég (Áth-Horváth Zsóka, a Harrer csokoládészakértője, Hegedűs Laci – Umami Coffee Roastery, Faludi Dani, a Füstölgő BBQ Sarok pitbox-mestere, legalább egy borász, szóval mikor ki), hogy a hedonizmus minden apró részletét kimaxolják egy-egy felvonuláskor.
A hatalmas lendülettel berobbanó baráti projekt két Green Eggel a hóna alatt végigszántotta a Balaton környékét, a nagyobb fesztiválokat, a kisebb piacokat és gyakorlatilag mindent. Hogy mikor aludtak, arról képet adhat Németh Ricsi öndefiniciós cikke – ez alapján egyrészt tűnik nagyon profinak a dolog, másrészt sokszor a tűz felé megállíthatatlanul száguldó lepkék ugranak be, de hogy nem tudod magad kivonni a belőlük áradó endorfin hatása alól, az biztos.

Ez sokszor persze meghökkentő lehet azoknak a vendégeknek, akik nem készülnek fel a csapatból előre: a Várban a Borfesztiválon például éppen kordont és biztonsági őröket kellett kérniük a pultjuknál sorban álló tömeg miatt, amikor a fesztivál főszervezője éppen körbevezette a köztársasági elnököt a kíséretével. Természetesen nekik nem kellett kiállniuk a 20 méteres sort, ám hely sem sok akadt: bevezették őket a sátor mögötti billegős kisasztalhoz, Németh Ricsi töltött nekik a szolgálati legjobból, majd Czinege úr odapattant a Green Egg mellől egy 4 kilós marhaoldalassal és egy előreszegezett, kard méretű séfkéssel. A bemutatkozás után mindkettőt átadta Áder Jánosnak, aki Zilahi Zoltán főszervezővel először ugyan szabadkozva, ám végül jóízűen elcsipegette a fél marhát, de a fiúk azt csak másnap tudták meg, hogy a pillanat ott és akkor, a köztársasági elnök testőreinek szemében egy cseppet sem tűnt viccesnek.

A kitelepülések, illetve a hideg beköszöntével a beltéri szeánszok menüsora ha nem is esetleges, de kiszámíthatatlan: attól függ, hogy Czinege Úr aznap vagy előző reggel éppen milyen termelőbe, alapanyagba szeret bele és miből vesz egy talicskányit, hogy nekiálljon csodát csinálni belőle.
Nyilván nem fogják kibírni, hogy csak két-három hetente jelenjenek meg, de a véletlenszerű felbukkanások mellett állandó vacsorasorozatot indítottak Gastro-Hack Vacsoraterápia néven.

fotó: Gastro-Hack Facebook, Kató Boglárka

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!