Vantablack

Indokolatlan érdekesség, ami nem hagy nyugodni: létezik egy olyan fekete,ami feketébb bárminél a földön. Pontosabban egy anyag, ami a látható fény 99,965%-át elnyeli, ezért olyan érzés ránézni, mintha fekete lyukba zuhannál. Még a legösszeprüszköltebb monitoron keresztül is kiráz tőle a hideg.

Az anyagot főként az űrkutatásban használják: a csillagászati távcsövek ennek segítségével sokkal részletesebb képet tudnak alkotni, mivel a visszatükröződés sokkal kevésbé rontja a képet. (Informatív videó pl itt.)

Rossz hírünk van a street-artosoknak: a Vantablack művészeti felhasználásának kizárólagos jogait Anish Kapoor  vette meg.

A világ legeslegsötétebb cuccát a művészeken kívül már a marketingesek is felfedezték magunknak: amit az a lenti videóból is kiderül, dezodorformában is nagyot üt. Alig várjuk a pornóipar-béli felbukkanását! 

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!