Egy évig várod, hogy újra március 15-e legyen!

A nemzeti ünnep után fél órával akadtunk rá a képre, ami miatt 364 centit fogunk levágni a szalagról, hogy 2018. március 15-én egész nap ezt lengethessük. Minden ízében tökéletes: markolászható-ölelgethető fizikai formába öntött agypusztító szóvicc.

A Plüss Közlekedési Vállalat ugyanis a lángoló metró-alvósállat után elkövette egy mezei kokárdával megcsinálta a Forradalmi HÉV-et is. Igaz, a meglévő plüss-HÉV-hez már csak egy kokárdát kellett zichereistűzni, de a zseni pont ebben mutatkozik meg.

Ömlenghetnénk arról, hogy mennyire elegáns áthallásokat ad a nap aktuálpolitikai eseményeihez, de nyilván ez még az alkotóknak sem jutott komolyan az eszébe, amikor éppen alkottak. Csak nagy eséllyel ugyanolyan öblösen röhögtek, mint mi, amikor először megláttuk. De ha már muszáj: a hozzábújásra teremtett kötöttpályás jármű-modell azokból is mosolyt vált ki, akik ma (tegnap) párás szemmel olvasták reggel, kávéhoz a 12 pontot és azokból is, akik az ingyensípokat keresték Budapest erősen őrzött pontjain.

Ha plüss-hév téged mégis inkább idegesít, mint szórakoztat, akkor nem benned van a hiba: mi is ismerünk olyan társaságokat, ahol a szóviccekért szó nélkül ütnek.  (Például ITT egy cikk arról, hogy miért.)

Mert szerencsére nem muszáj szeretni: a Forradalmi HÉV csak egy olyan tárgy, ami az idétlenségével megvigasztal a nagy napon – ami nagyon kell, hiszen kucsmagomba még mindig nincs.

9.6
szellemesség 10
kivitelezés 8.5
DIY-faktor 10
infantilizmus 10
Sajnos kell egy ilyen

Eddig nem kattantunk a plüssökre, pláne a plüssjárművekre, pedig fotón nagyon csecsék. Most viszont valami eltört: egy kézbe fogható - mi több, mucurgatható ünnepi kellék elmosta a büszkeségünket. A kokárda kabáton hordva 170 éve volt igazán menő, de most meglett az új platform!

  • nagyon röhögsz
  • nem cinikus, cuki
  • szóvicc
  • ha akarom, félreérthető

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!