Az egész ország bulizik a szüret apropóján – boros programajánló

Bor
Boros programajánló szeptember 15-17

A szeptember 15-i hétvégén úgy tűnik, Budapest még mindig piheg a vári Borfesztivál után, de ha inkább elutaznál az utolsó nyárinak ígérkező pár napra, akkor még ott is szüreti fesztiválba botlasz, ahol nincs is szőlő!

BUDAPEST

Édes Napok csokoládé- és édességünnep
Az egész Szent István tér ragadni fog: az Édes Napokon minden valamirevaló cukrászat, csokoládéműhely, cukorkakészítő és tortaguru felvonul a világmárkáktól a kis szériás versenyzőkig. Szakmai előadások, koncertek, bor és endorfin minden mennyiségben!
Mikor: szeptember 15-17.
Hol: Budapest, Szent István tér
Részletek: az Édes Napok Facebook-oldalán

Andrássy úti Gasztrosétány 
Az Európai Mobilitási Hét jegyében lezárt Andrássy úton a rengeteg, autómentes közlekedéshez kapcsolódó programon kívül kitelepülnek a legjobb bisztrók és food truckok, hogy ne kelljen messze sétálni az ebédhez. Ott lesz a Zabáljcsak!, a Che Che Bistrocafé és még sokan mások.
Mikor: szeptember 16-17.
Hol: Budapest, Andrássy út
Részletek: például a Zabáljcsak! Facebook-eseményén 

Czakó Piacz
A Czakó kert  piaca inkább egész napos brunch, mint bevásárlás: a magyar őstermelők ötcsillagos minőségű zöldségei-gyümölcsei-mézei-hústermékei-sajtjai-satöbbijei mellett a melegkonyha és a cukrászat is nyitva tart. Kutyával érkezni és Aperolozni ér, üres kosár és gyomor javallott!
Mikor: szeptember 16. 8.00-14.00
Hol: Budapest, Czakó utca 15.
Részletek: a Czakó Piacz Facebook-eseményén

Winetime #Balaton 
Az óbudai Esernyősben borismereti kurzus indul egy kicsit lazábban a megszokottnál, sok-sok zenével keverve. Minden alkalommal egy-egy borvidék 6 borát kóstolhatják a résztvevők szakavatott vezetéssel, miközben az International Love Affair rögtönöz DJ-szetteket a borokhoz.
Mikor: szeptember 15,  19.00-21.00
Hol: Óbuda, Fő tér 2.
Részletek: a WineTime Facebook-eseményén 

VIDÉK

Tokaji Ősz 
Tokaj-Hegyalja legrangosabb borgasztronómiai eseményét idén tizennegyedszer rendezik meg.  50 top borászat, mesterkurzusok, portfólió- és dűlőkóstolók, workshopok és fine dining vacsorák: a Tokaji Ősz a borvidék legelegánsabb arcát mutatja meg.
Mikor: szeptember 15-17.
Hol: Tokaji borvdék: Mád, Tokaj, Tarcal, Olaszliszka
Részletek: a Tokaji Ősz honlapján és Facebook-eseményén

Szekszárdi Szüreti Napok 
Négy napos óriásbuli Szekszárd-szerte a hagyományőrzés és a bor jegyében, rengeteg néptánccal, de lesz például Darvasi László felolvasás és Experidance-előadás is.
Mikor: szeptember 14-17.
Hol: Szekszárd
Részletek: a Szekszárdi Szüreti Napok honlapján és a Facebookon

Szegedi Bortér
A Szegedi Borfesztiválhoz hasonló volumenű, de annál azért egy számmal kisebb borfesztivál a város főterén. Több, mint 110 (!) boros kiállító, 2 nagyszínpad, rengeteg koncert és nagy tömeg várható.
Mikor: szeptember 13-17.
Hol: Szeged, Dóm tér
Részletek: a Bortér honlapján 

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál
A májusi bornapokat elmosta az eső, de most úgy tűnik, végre szerencséjük lesz a mátrai borászoknak. A hagyományőrző, szürethez kapcsolódó programok mellett Hooligans, PASO és Wolf Kati koncert is lesz.
Mikor: szeptember 15-17.
Hol: Gyöngyös, Fő tér
Részletek: a Mátrai Szüreti Napok Facebook-eseményén

CineWine 
A miskolci CineFest szervezői borozni is szeretnek: fesztiváldíjas filmek vetítésével egybekötött Bükk vs. Balaton párbajt tartanak az Avason. Sándor Zsolt, Hetedhét és Gallay-borok az egyik, illetve Kristinus és Madaras-borok a másik oldalon!
Mikor: szeptember 15. 16.00-24.00
Hol: Avasi Bortanya, Miskolc, Csáti sor
Részletek: a CineWine Facebook-oldalán