Halas kajapornó Ukrajnából

Kajapornó-videó a Reef-től

Akkora kajapornóra bukkantunk, hogy le sem bírunk jönni róla: a kijevi REEF  étterem nem viccelte el a bemutatkozást. A video láttán nem tűnik nagyképűségnek, hogy Ukrajna legjobb haléttermének tartják magukat.

A REEF alig fél éve, tavaly decemberben nyitott: az éttermet egy pofátlanul fiatal titán, Alexander Yourz irányítja, a koncepciót Nicola Batavia-val együtt dolgozták ki, akinek a L’Birichin nevű étterme már bezsebelt egy Michelin-csillagot.

Alexander Yourz 18 évesen kezdett főzni és autodidakta módon vált profivá. Nem csinálta rosszul, hiszen most, 25 évesen már a Michelin-csillagra hajt: igaz, ehhez gyakorlatilag ott él a REEF-ben. Sok találatot még nem ad ki a nevére a Google, de az ukrán blogok már a lába előtt térdelnek.
Valószínűleg nem véletlenül: ha Yourz úgy főz, ahogy a fotósuk dokumentálja a fogásokat a Facebookon,  akkor kezdjük is böngészni a fapadosok menetrendjét Kijevbe.

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!