Színes, szélesvásznú – Kerekes Hárslevelű, 2015, Mátra
A Kerekes Hárslevelű 2015-ös évjárata rendet csap: régóta megy a vita, hogy mi legyen a Mátra fő fajtája, de a hárslevelű újra és újra befutónak Folyt.→
A Kerekes Hárslevelű 2015-ös évjárata rendet csap: régóta megy a vita, hogy mi legyen a Mátra fő fajtája, de a hárslevelű újra és újra befutónak Folyt.→
Nem lehet nem rozét inni. Legalább egyszer a nyáron. Akkor sem, ha sörös vagy. Olyan nincs, hogy kikerüld. A dömpingital-jellegben viszont van valami jó is: az Folyt.→
Ezért van a nyár, hogy ilyen borokat igyunk, mint a Buborczi. Amiket nem kell túlmagyarázni, megfejteni, beszélni róla, csak csinálni. Pláne, hogy azt nem is Folyt.→
Vannak ezek a jó ivófurmintok, amiknek finom limonádé (szakértősen “citrusos”) illatuk van, pattogós savaik és kedves, enyhén édes, almás-körtés utóízük. Ha többen kóstoljátok, már az Folyt.→
Sárospatak Tokaj-Hegyalja, de legalábbis a borvidék északi részének leghíresebb városa. Legalábbis hisszük mi, Tokaj-bubusok. Erre fel a Sárospataki Borterasz Egyesület egyik alapító tagjának, a Tokaj Folyt.→
A muscat blanc magyarul sárgamuskotály. Ezt azért szögezzük le a legelején, mert a muskotályos szőlők közül itthon még mindig az ottonel muskotály ugrik be elsőre Folyt.→
Úgy hívják, hogy 100, pedig egy egri bikavér. Történt valaha, 2011-ben, hogy négy egri borász összeállt egy jótékonysági felkérés miatt, hogy készítsenek egy közös bikavért. Folyt.→
Ráhajtanál, erre rádkacsint és hazazavar, hogy gondold át az életed. Te pedig megteszed. Pedig amíg van, addig a legfrissebb buborékosokkal állítják csatasorba: a Söptei Bubori Folyt.→
Ha olcsó poén is, nem tudjuk kihagyni: ha ilyen a Welcome Drink, mi boldogan letáboroznánk a bejáratnál. A Rothbeer és a Mad Scientist főzde közös Folyt.→
A bor, amivel elkezdődhet a nyár. Valószínűleg nincs ember, aki ne képzelne az első kortynál nagy vízpartot, de minimum egy kerti medencét mellé, meg csillagos, meleg, Folyt.→