Tavalyi rozé az idei őszre – Gamay Noir Rosé 2016, Mátra
A gamay noir rozéhoz szinte ki sem kéne írni, hogy Gróf Grassalkovich és hogy a Mátrában, Nagygomboson készül: ezt a fajtát országon belül máshol vadászni Folyt.→
A gamay noir rozéhoz szinte ki sem kéne írni, hogy Gróf Grassalkovich és hogy a Mátrában, Nagygomboson készül: ezt a fajtát országon belül máshol vadászni Folyt.→
A TarkaBorka az a házi vegyes, amiről mindenki álmodik, hogy egyszer megcsinálja, ha majd (öreg) felnőtt lesz. Ha vakteszten kóstolod, komoly meglepetéseket okozhat, de azért Folyt.→
“Habzó hárs? Kettőt kérek!” – mondanánk, mert a szervezetünkre hallgatunk és nem az eszünkre. Azt hinnénk, hogy ilyen ítéletidőben – mert a 38 °C az, Folyt.→
Meghallottuk, hogy levendulás sör és tudtuk, hogy kihagyhatatlan. Nem biztos, hogy jó, sőt, de annyira bizarr, hogy muszáj megkóstolni. Bár a Balaton felé elég sokat Folyt.→
Bezerics Dani szakállas boraira azóta vadászunk, amióta megtudtuk, hogy vannak. A Bezerics Borházat ugyanis az édesapja viszi: Dani reszortja eddig a vendéglátás volt, hogy finoman Folyt.→
Nagy Gábor Sauvignon Blanc-jával most gonoszak leszünk. Elhatároztuk, mert a Velencei-tó környéke az a hely, ahol bevallottan elfogultak vagyunk: ha valaki errefelé jót csinál, akkor Folyt.→
A Majoros-féle Basic Instincts nem akar mindenkinek tetszeni. Fura ez egy bortól, pláne egy borásztól, de bátor hozzáállás. (Tökösnek mondanánk igazából, de az egy furmint-leírásban Folyt.→
Elvtelenül rajongunk az olaszrizlingért. Ezzel kell kezdeni a posztot, különben nem éreznénk jól magunkat a bőrünkben. A Sabar Olaszrizling 2015-ös kiadása viszont olyan bor, amit Folyt.→
A Maul Lator buja, nagy villányi franc. Nem ment el az eszünk teljesen: van az a nyári éjszaka, amikor ilyen kell és nem a csobogva Folyt.→
A Bujdosó Cirkáló rizling a javából: a pincészet középmezőnyében, a “hajós borok” sorozatban feszít. Olasz és rajnai házasítás – dél-balatoni viszonylatban tehát kötelező kör. (Az Folyt.→